5 razloga zašto cruelty free

Svake godine više od 100 milijuna životinja – uključujući miševe, štakore, žabe, pse, mačke, zečeve, hrčke, zamorce, majmune, ribe i ptice – mučene su i ubijene u laboratorijima za eksperimentiranje i testiranje. Ne nanositi bol životinjama trebala bi biti dovoljna motivacija da se počnu koristiti proizvodi bez okrutnosti, ali postoje i druge pogodnosti za njihovo odabiranje. U nastavku donosimo neke od njih. Osim toga, znate li da su zvijezde poput Serene Williams, Drew Barrymore i Jessice Albe cruelty-free beauty poduzetnice?

1. Testiranje na životinjama užasnije je nego što mislite

Životinje korištene u eksperimentima nisu ograničene samo na male kaveze i nehumane uvjete, također su podvrgnute testovima koji su i više nego okrutni. Neke životinje su prisiljene udisati otrovne plinove, neke su satima imobilizirane na uređajima, neke imaju izbušene otvore u lubanjama, izgorenu kožu ili su oslijepljene. Na posljetku životinje su ubijene. One su u suštini uzgojene da žive život straha i patnje. A uvijek treba imati na umu da su to isto životinje kao i one koje su svakodnevno u okolini.

2. Testiranje na životinjama nije potrebno 

Postoji više mogućnosti testiranja na životinjama koje kompanije mogu birati, kao što su in-vitro testovi (obavljeni na stanicama) ili umjetno tkivo. To znači da sve tvrtke koje provode testiranja na životinjama, ne rade to iz nužde, već zato što žele. Naime, testiranje životinja za kozmetiku nije propisano zakonom u velikom dijelu svijeta. Tako da, neka te ne zavaraju izlike kompanija – “Zato što tako nalaže Zakon.”, “Zato što nema alternative.” ili “Zato što moramo.”

3. Cruelty-free kozmetika je zdravija

Moramo se sjetiti; koža je naš najveći organ. Ako pogledate naljepnicu i vidite sastojak koji bi naškodio jetri ili slezeni, zamislite učinke koje će imati na vašoj koži. Mnogi brendovi bez okrutnosti nude zelene proizvode bez potencijalno štetnih kemikalija. To znači da su sastojci koje stavljate na kožu ili kosu prirodni i ne sadrže kemikalije koje ne možete niti izgovoriti i ne poznajete njihovo podrijetlo. Također, proizvodi bez okrutnosti obično imaju manje sastojaka u ukupnom sastavu.

4. Cruelty-free kupovina bolja je i za planet 

Kupnjom samo potrebnih artikala, također smanjujemo otpad i doprinosimo svoj mali dio kako bismo bili svjesniji i manje rasipni naših resursa. Kada podupirete tvrtku kupnjom proizvoda, ulažete u njezinu vrijednosti, htjeli to ili ne. Ne bi li radije podržavali rad čije vrijednosti odražavaju i vaše vlastite – brend koji zapravo brine o planeti i njenim stanovnicima?

5. Činite dobro – osjećate se dobro 

Industrija ljepote voli sakriti svoju tamnu stranu i ponašati se kao da se testiranje na životinjama ne događa iza kulisa ili da nije tako loše kao što uistinu je. Ako prije niste bili svjesni okrutnosti ispitivanja na životinjama, u redu je. Sada kada znate, možete donijeti bolje odluke koje mogu imati veliki utjecaj na životinje širom svijeta i sam planet.

 

Be Pure
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"