Rozenkvarc - eliksir za ljepotu | Be pure


Besplatna dostava iznad 300 kuna

Možda ste već čuli za rose quartz ili rozenkvarc rollere za lice. Ako niste, pažljivo čitajte dalje. Ako ipak jeste, provjerite kroz tekst što točno znate o ovom moćnom alatu za ljepotu.

Prvo, što je rozenkvarc ili ružičasti kvarc i koji su njegovi učinci? 

Naziva se kamen, odnosno kristal bezuvjetne ljubavi i srca, a poznat je po svojoj svijetlo ružičastoj boji po kojoj i nosi naziv. 

S obzirom na to da je rozenkvarc simbol nježne ljubavi, otvara srce i pomaže pri uspostavljanju emocionalne ravnoteže, ljubavi, strpljenja, suosjećanja, smirenosti, praštanja, ljubaznosti, samopoštovanja. Također, jača smisao za ljepotu. Nije li vam već postalo toplo oko srca čitajući samo ovaj uvodni dio o ovom divnom kamenu? 🙂 

Zbog svog djelovanja povezuje se sa srčanom čakrom, energetskim centrom koji se nalazi u sredini prsnog koša, odnosno u području srca. Jedno od ljekovitih svojstva rozenkvarca je njegovo polaganje na to područje. Učinak kristala je da čisti, umiruje i pojačava sve što je povezano sa srcem. Regulira ritam srca, pomaže kod nesanice, u liječenju anemije, leukemije, tromboze, infarkta i jača srčani mišić.

Rozenkvarc je učinkovit u privlačenju novih ljubavi te u poticanju povjerenja, harmonije, romantike i intimnosti u postojećim odnosima. Osim romantičnih odnosa, koristan je i za učvršćivanje bliskih odnosa s obitelji ili s prijateljima. Uspostavlja emocionalnu ravnotežu, budi životnu radost, a također privlači i zadržava interes suprotnog spola. 

Bitno je istaknuti da je rozenkvarc idealan za podizanje pozitivnih i ljubavnih osjećaja prema samom sebi. Na primjer, poput osjećaja vlastite vrijednosti, osobne snage, samopouzdanja, samopoštovanja. Pomaže u zacjeljivanju emocija i potiskuje gubitak, stres, povrijeđenost, strah, nervozu, nemir, nelagodu. Pridonosi osjećaju zadovoljstva, spokoja i osobne ispunjenosti te svojim djelovanjem pomaže u oslobađanju od sramežljivosti i anksioznosti.

Ovaj kristal može se koristiti na razne načine – može se držati u prostoriji, npr. u dnevnoj sobi ili pokraj kreveta za zdrav san. Može se nositi sa sobom – u džepu, kao nakit, poput privjeska na području srca. 

Rozenkvarc je preporučljivo čistiti (prazniti) jednom tjedno pod mlakom tekućom vodom ako se koristi u prostorijama. Ako se koristi u svrhu liječenja potrebno ga je čistiti nakon svakog korištenja. Puni se u blizini ametista ili gorskog kristala.

Eliksir za ljepotu

Ako želite uzdići svoj unutarnji i vanjski ritual ljepote ili samo tražite vrhunsko zen iskustvo, ne tražite dalje, kristalni valjak za lice je tu. U nastavku teksta pišemo o valjku za lice od rozenkvarca. Kako je ovaj kristal nazvan ‘kamenom ljubavi’ jer promiče osjećaj topline i samilosti, kao i bezuvjetnu ljubav i mir. Također je i moćan ljekovit kamen koji može pomoći ublažiti napetost i suzbiti negativne emocije. Dugoročno, svi ti čimbenici mogu pridonijeti preranom starenju i štetnosti na koži. Stoga je rozenkvarc odličan za suzbijanje navedenih emocija, a time u rješavanju kožnih problema. Ako se koristi kao eliksir pomaže u smanjenju bora, ožiljaka i drugih oštećenja i nepravilnosti kože.

Neke koristi rozenkvarca za kožu su: 

1. Umiruje kožu

Kristal emitira vibraciju koja oslobađa napetost, smiruje upalu i potiče obnovu stanica.

2. Smanjuje natečenost

Tehnika kotrljanja masira limfne drenaže, i tako povećava cirkulaciju krvi i potiče prodor kisika u duboke slojeve kože. To pomaže u oslobađanju toksina kao i poticanju proizvodnje kolagena. Posebno na području oko očiju. 

3. Rješava tamne krugove i zaglađuje bore

Rozenkvarc izglađuje bore i poboljšava elastičnost kože, a tenu daje blistav sjaj.

4. Povećava cirkulaciju

Masaža valjkom povećava cirkulaciju što omogućuje bolje upijanje proizvoda kojeg ste prethodno nanijeli na lice. 

5. Zaglađuje bore i smanjuje bol 

Hladnoća kristala djeluje blagotvorno na upale poput akna.

Kako se koristi rozenkvarc valjak za lice?

Valjak za lice je jednostavan za upotrebu, a možete ga kombinirati s omiljenim proizvodom za lice, na primjer, uljem ili serumom. Važno je da radite poteze iz sredine lica prema strani i prema vratu. Dok za dekolte kotrljajte valjak prema dolje, odnosno prema srcu,  povećavajući pritisak po želji. Ne mislite li i vi da ćete na ovaj način proizvod koji ste nanesli na lice iskoristiti maksimalno? Za upotrebu kristal se koristi kada je pri sobnoj temperaturi jer će sam dodir s kožom biti hladniji. Međutim, za područja oko očiju, gdje se pojavljuje natečenost, valjak se prethodno može staviti u hladnjak.

Većina valjka ima kristal ovalnog oblika na jednom kraju (koristi se za masažu obraza, čela, brade i vrata), a na drugom kraju manji okrugli kamen (za nos i područje ispod očiju.)

Poslije svakog korištenja operite valjak mlakom vodom. 

Kako sve više bježimo od proizvoda koji su puni kemikalija, nešto ovako prirodno pravo je osvježenje i inovacija u industriji ljepote. Osim što pomaže u rješavanju kožnih i drugih problema, upotreba valjka za lice zahtjeva brigu o sebi, odnosno o koži barem 10 do 15 minuta. Njega kože je mnogo veća od toga da samo stavimo određeni proizvod na lice i tu završimo s njegom. Koža lica je vrlo osjetljiva i potrebna joj je posebna njega. Valjak je veliki podsjetnik na usporavanje i prakticiranje rutine njege kože zbog koje se na kraju osjećamo sjajno. A upravo to možemo nazvati razvojem ljubavi prema sebi. 

Na kraju, rozenkvarc valjak više je od alata za tretman ljepote lica, jer njegovo djelovanje utječe i na duhovne, psihičke i umne aspekte. Nadasve, ovaj kamen ljubavi definitivno promovira unutarnji mir i ljubav.