Untitled design12

 

Hej! Mi smo sestre blizanke i aktivistice vođene empatijom prema životinjama i planeti. Želimo spasiti životinje od okrutnog testiranja u industriji ljepote. Naš paket za ljepotu je uvijek čist, bez okrutnosti prema životinjama i bez životinjskih sastojaka. 

U našoj ponudi možete naći najpoznatije svjetske i domaće brendove veganske i cruelty-free, prirodne kozmetike. Od krema za ruke, šampona do mineralne šminke bez toksina i bez okrutnosti prema životinjama. Vjerujemo da je cruelty-free ljepota jednostavna i moguća! Naša misija je pomoći vam da bezbrižno kupujete cruelty-free kozmetiku na jednom mjestu.

Laboratorijske životinje nisu zaštićene nikakvim zakonima. Što se tiče ljudi zaduženih za tu industriju i zakonodavaca, testiranje na laboratorijskim životinjama ne smatra se zlostavljanjem ili okrutnim. Nastojimo zaštititi kućne ljubimce od zlostavljanja, ali laboratorijski zečevi, miševi, psi, mačke i druge životinje nemaju ista prava. To je samo po sebi dovoljan razlog za kupnju kozmetike bez okrutnosti.

Važno nam je da zaustavimo okrutno iskorištavanje životinja u kozmetičkim industrijama. Testiranje na životinjama nije potrebno. Postoji više od 7000 sigurnih kozmetičkih sastojaka, tisuće sjajnih brendova su cruelty-free, cruelty-free kupovina je bolja za planet i zdravija je za kožu. 

Hvala vam što ste postali cruelty-free i napravili razliku!

 

Kako smo došle do ideje?

Nakon što smo osvijestile nasilje prema životinjama i promijenile prehranu, počele smo sate provoditi pokušavajući pronaći kozmetiku bez okrutnosti prema životinjama, što nas je ispunjavalo. Redovito smo nailazile na iste razočaravajuće spoznaje – da su otrovni sastojci i sastojci životinja kao i testiranja na životinjama još uvijek, nažalost, uobičajeni u kozmetičkim industrijama.

Svaki put kad smo otkrile nove proizvode koji ne sadrže takve sastojke i nisu testirani na životinjama bile bi oduševljene. Istraživanjem tržišta i pozitivnim povratnim informacijama, te nepostojanjem trgovine koja odražava suvremeni stil i napredne ideale, krenule smo same stvarati takav prostor.

Željele smo autentičnu trgovinu koja utjelovljuje naš sofisticirani stil, radostan duh i koja čini kupnju proizvoda bez okrutnosti prema životinjama olakšavajućom.

 

Što znači Be pure?

U prirodi nam je ljubav prema drugim bićima. Ako djetetu pružimo zeca i jabuku, ono će instiktivno maziti zeku i jesti jabuku. S obzirom da naša priroda tako djeluje, Be pure nastaje iz koncepta – biti čist, odnosno bez toksina i okrutnosti prema životinjma koje proizvodi mogu nositi sa sobom.

Be pure je najpristupačniji način da otkrijete poželjnu, čistu ljepotu bez okrutnosti. Vjerujemo da ljepota dolazi iznutra, zato ti svojom ponudom proizvoda Be pure pruža vanjsku i unutarnju čistoću, ili drugim riječima, Be pure. Be you.

 

Prva smo i jedina trgovina specificirana za cruelty-free kozmetiku u Hrvatskoj

Mi smo na misiji otkriti i uzdignuti najbolju etičku ljepotu iz cijelog svijeta. Više ne morate odlučivati ​​između izgleda koji želite i vrijednosti koje želite podržati. U Be pure-u možete imati sve, i to autentično. Jedinstveni smo kao jedino mjesto na svijetu koje nudi kvalitetnu i provjerenu vegansku i netoksičnu robu bez okrutnosti prema životinjama. Bilo da želite zamijeniti konvencionalne kozmetičke proizvode prirodnim ili prijeći na cruelty-free kozmetiku bez životinjskih sastojaka, imamo nešto što će vas apsolutno oduševiti. 

Za vas odabiremo proizvode koji su biljnog porijekla, sadrže zdrave i hranjive sastojke za kožu i koji su certificirani kao veganski (bez životinjskih sastojaka) i ne testirani na životinjama (cruelty-free). Prije nego što proizvod dođe u našu trgovinu, provjeravamo ga u smislu sastojaka, podrijetla, održivosti i učinkovitosti, testiranja i recenzija kupaca tih proizvoda.

U Be pure-u vjerujemo da bi svatko trebao nastojati voljeti sebe naglas. 

 

Trgovina sa suosjećanjem za planetu, životinje i vas

Mi smo trgovina koja simbolizira suosjećanje i promjenu kvalitete života s fokusom na zdravu i prirodnu njegu kože i kose. Većna naših proizvoda ima certifikate prirodne i/ili cruelty-free i veganske kozmetike. Pitate se zašto općenito proizvodi nisu certificirani? Jednostavno – ne može si svaki brend priuštiti certifikat, jer je dobivanje certifikata u pravilu vrlo skupo.

Male tvrtke si uglavnom ne mogu priuštiti takvu investiciju. Prirodni, veganski i cruelty-free proizvodi se često proizvode u malim obiteljskim poduzećima koji novac radije investiraju u kvalitetu proizvoda nego u dobivanje certifikata. I mnoga takva mala poduzeća ispunjavanju, i bez certifikata, standarde cruelty-free kozmetike.

Kako da onda budete sigurni da na Be pure-u kupujete uistinu kozmetiku koja nije testirana na životinjama i ne sadrži sastojke životinjskog porijekla ako neki brendovi nemaju certifikat?

Novi brend može samo na dva moguća načina doći na Be pure.

  1. Mi uzimamo brend ako ima certifikat veganske i cruelty-free prirodne kozmetike, koji garantiraju da je proizvod bez životinjskih sastojaka i da nije testiran na životinjama.
  2. Ako brend nema certifikat tada mi same vrlo precizno provjeravamo proizvode tog brenda. Ukoliko proizvodi odgovaraju smjernicama i standardima veganske i cruelty-free kozmetike, tada oni ulaze u našu trgovinu.

Kod tih ispitivanja smo vrlo stroge i vršimo ih bez kompromisa. Ako je npr. Neki brend vrlo tražen, ali ne ispunjava standarde veganske i cruelty-free kozmetike tada se taj brend neće naći u našoj ponudi. 

U slučaju da jedan brend nudi i cruelty-free proizvode i uobičajene proizvode koji su testirani na životinjama ili sadrže sastojke biljnog porijekla, kao što je med, tada postupamo vrlo pažljivo. Uglavnom ne uzimamo brendove čiji asortiman nije 100% veganska i cruelty-free kozmetika. Trenutno u našoj ponudi nema brenda koji ima miješanu ponudu. 

Kupnja na bepure.hr je jednostavna – jednostavno birate svoj omiljeni proizvod, platite putem kreditne kartice, internet bankarstvom putem ponude ili pouzećem kad vam paket stigne, a mi radimo ostatak. U svako doba rado ćemo pomoći kod vaših pitanja ili nejasnoća! Pošaljite nam e-mail na: info@bepure.hr.

zege vege be pure

Prisustvovanje na festivalima

Prezentiramo Be pure trgovinu na festivalima kao što su ZeGeVege, festival održivog življenja u Zagrebu koji organizira neprofitna nevladina udruga Prijatelji Životinja. Svrha ove udruge je promoviranje zaštite i prava životinja te vegetarijanstva, odnosno veganstva, kao etički, ekološki i zdravstveno prihvatljivog životnog stila. 

Be pure je sudjelovao i na festivalu KLIKni na održivo u malom gradu Križevci gdje je i naše sjedište.Tematika festivala je održivo življenje i festival se organizira u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja.