Zašto je Rozenkvarc Eliksir za Ljepotu i Kako vam Može Pomoći?

Zasto je rozenkvarc eliksir za ljepotu i kako vam moze pomoci

Kristali se koriste u kulturama širom svijeta već tisućama godina. Njihova uporaba uključuje liječenje, meditaciju, zaštitu i kreativnu inspiraciju. Jedan od najpopularnijih kristala je rozenkvarc. Kaže se da upotreba rozenkvarca datira još od 7000. pr. Kr. Također se tvrdi da su Egipćanke i Rimljanke koristile maske za lice od rozenkvarca kako bi očistile ten i spriječile bore. Danas se rozenkvarc često koristi kao nakit, za meditaciju ili kao ukras u domovima ili uredskim prostorima.

ŠTO JE ROZENKVARC?

Rozenkvarc je blijedo ružičasti kamen koji je dio obitelji kvarcnih kristala. To je mineral koji se sastoji uglavnom od molekula silicijevog dioksida koji se obično formiraju na oko 400 ° C – 700 ° C.Kristal se može naći diljem Sjedinjenih Država, Australije, Brazila, Madagaskara, Južne Afrike, Indije, Švedske i Njemačke.

Rozenkvarc se naziva kamen, odnosno kristal bezuvjetne ljubavi i srca, a poznat je po svojoj svijetlo ružičastoj boji po kojoj i nosi naziv. 

Neki vjeruju da emitira snažne vibracije: ljubavi, radosti i emocionalno zacjeljivanje. “Rozenkvarc je moćan ljekoviti kristal”, kaže iscjelitelj i majstor reikija Keith Birch, vlasnik KSC Crystals. “Njegova nježna, nježna, gotovo pastelna blijedo ružičasta boja dobar je pokazatelj njegovog najčešće poznatog svojstva: svojstva čiste ljubavi. To je kamen davanja i primanja ljubavi.“

kristal bezuvjetne ljubavi i srca

KOJA SU LJEKOVITA SVOJSTVA ROZENKVARCA?

Vjeruje se da rozenkvarc utjelovljuje moćne ljekovite osobine koje mogu biti korisne kako za fizičko tako i za emocionalno zdravlje. Kaže se da rozenkvarc može: izliječiti probleme u vezi i promicati uzajamno razumijevanje, nadahnjuju stav suosjećanja i dobrote. Također se vjeruje da može potaknuti osjećaje: mir, spokoj i ljubav prema samome sebi.

Vjeruje se i da rozenkvarc ima koristi za tjelesno zdravlje, posebno kada se nosi na tijelu. Prema Birchu, rozenkvarc: promiče bistriji ten, može ubrzati zacjeljivanje, pojačava aktivnost neurona.

Rozenkvarc može biti koristan i za kožu. Preporučuju se valjci od rozenkvarca za poboljšanje kože i uklanjanje bora. “Za kožu se rozenkvarc može koristiti kao eliksir koji se sastoji od potapanja kristala u vodi preko noći, na mjesečini, ako je ikako moguće, kako bi se napunio energijama za najveću korist”, tvrdi Birch. „Zatim se može koristiti kao sredstvo za umivanje lica za osjetljivu kožu ili za smanjenje bora i dobivanje mladolikog tena. Eliksir je također koristan za čišćenje sitnih posjekotina i ozljeda. “

Emocionalno iscjeljenje

Rozenkvarc može rezonirati i nježne i jake vibracije u vašem okruženju kako bi ciljao vaše srce i oslobodio negativne emocije koje ste držali jako dugo. Rozenkvarc dobro djeluje s traumama iz djetinjstva, strahom i bijesom. Pomaže otpustiti se i nositi se s negativnim emocijama kako bi se započeo put opraštanju i bezuvjetnoj ljubavi.

Rozenkvarc je kamen za obitelj. Možete se lako povezati s članovima svoje obitelji i nositi se s razlikama koje postoje između vas. Energija koju daje ulazi u vaše srce kako bi vam pomogla u ozdravljenju i omogućila vam da njegujete ljubav i suosjećanje sa svojim voljenima.

Ako ste nepopustljivi u ljubavi, emocionalno ljekovita svojstva rozenkvarca pomoći će vam da razvijete ljubav prema sebi kako biste život i ljubav mogli dijeliti s drugima.

KAKO SE KORISTI ROZENKVARC?

Ovaj kristal može se koristiti na razne načine – može se držati u prostoriji, npr. u dnevnoj sobi ili pokraj kreveta za zdrav san. Može se nositi sa sobom – u džepu, kao nakit, poput privjeska na području srca. 

Ogrlica

Nošenje ružičastog kvarca na ogrlici drži kamen blizu vašeg srca.

Birch sugerira da je ovo posebno snažno. „Kao ogrlica, ružičasti kvarc posebno je moćan jer se nosi blizu srca i srčane čakre. To omogućava srčanom centru da se otvori i oslobodi sve napetosti ili naprezanja koja se tamo održavaju ”, tvrdi Birch.

Ispod vašeg jastuka

Birch sugerira da će postavljanje ružičastog kvarca ispod jastuka potaknuti nježne snove. “Preuzet ćete meke, mirne, umirujuće energije kristala dok spavate”, objašnjava. “To će rezultirati da vaš san bude miran i pun ljubavi, ponovno emitirajući pozitivne vibracije.”

U domu

Možda biste željeli smjestiti kristal ružičastog kvarca u svoj dom ili ured. “Postavljanje komada ružinog kvarca u središte vaše kuće ili stana poboljšat će suosjećanje i zacjeljivanje srca za cijelu obitelj”, tvrdi Birch.

KAKO SE ČISTI ROZENKVARC?

Rozenkvarc je preporučljivo čistiti (prazniti) jednom tjedno pod mlakom tekućom vodom ako se koristi u prostorijama. Ako se koristi u svrhu liječenja potrebno ga je čistiti nakon svakog korištenja. Puni se u blizini ametista ili gorskog kristala.

Rozenkvarc treba redovito čišćenje. Prije liječenja važno je očistiti kamen. Može se čistiti na nekoliko načina:

 • Možete ga očistiti pomoću oceanske vode, rijeke ili potoka, pa čak i vode iz slavine kod kuće. Pazite da kristal ne padne. Krpom od mikrovlakana ili mrežicom ga omotajte, a zatim ga nježno operite blagim sapunom.Nakon toga pustite da se osuši.
 • Pročišćavanje dimom je još jedan način. Upotrijebite štapić kadulje ili tamjana i očistite kristal dimom. Učinite to na mirnom mjestu gdje možete i meditirati. Zapalite tamjan ili kadulju i pustite da se dim uvija oko kristala. Činit će se kao da se dim ‘lijepi’ za kristal, a zatim slobodno prolazi oko njega – to je znak je čist.
 • Možete kristal ružinog kvarca čistiti pod suncem ili mjesečinom ograničene sate. Koristite sunčevu svjetlost ili mjesečinu za čišćenje kristala. Možete ostaviti rozenkvarc na izravnoj sunčevoj svjetlosti do četiri sata ili ga odmarati na mjesečini (po mogućnosti kad mjesec opada) preko noći. Ako koristite mjesečinu, izbjegavajte prozorske klupice koje će zatim izlagati kvarc jutarnjem svjetlu.
 • Nekoliko dana možete zakopati u lonac s blatom umotan krpom. Zamotajte kristal u komad čiste tkanine i zakopajte ga u blato, bilo u vrtu ili u loncu za cvijeće. Možete ostaviti kristal na bilo kojem mjestu do nekoliko dana, ali pripazite da ne zaboravite gdje ste ga zakopali. Pazite ako u vašem području ima životinja koje traže hranu.
 • Na kraju, možete ga očistiti dahom baš poput puhanja. Držite rozenkvarc blizu usta i izdahnite na svaku stranu ili lice kristala.Dok to radite, zamislite da otpuhujete negativne energije.

GDJE KUPITI ROZENKVARC ROLLER (VALJAK) ZA LICE?

ŠTO JE ROZENKVARC ROLLER ILI VALJAK ZA LICE?

U osnovi, svaki valjak za lice je neka vrsta kamena ili materijala koji se kotrlja poput valjka pričvršćenog na ručku. Valjak može biti izrađen od raznih kamena ili drugih materijala. Rozenkvarc je najpopularniji valjak za lice jer sadrži svojstvene minerale korisne za kožu i održava stalno hladnu temperaturu tijekom uporabe. Valjci za lice od rozenkvarca su valjci za lice koji sadrže čvrsti kamen od rozenkvarca.

Korisnici klize valjkom od rozenkvarca po licu kako bi pomogli ukloniti toksine, smanjiti upalu, smanjiti izgled bora, konturirati kožu i stvoriti cjelokupni osjećaj zdravlja i dobrobiti.

rozenkvarc roller valjak za lice

KOJE SU PREDNOSTI ROZENKVARC ROLLERA (VALJKA) ZA KOŽU?

Ako želite uzdići svoj unutarnji i vanjski ritual ljepote ili samo tražite vrhunsko zen iskustvo, ne tražite dalje, kristalni valjak za lice je tu. Kako je ovaj kristal nazvan ‘kamenom ljubavi’ jer promiče osjećaj topline i samilosti, kao i bezuvjetnu ljubav i mir. Također je i moćan ljekovit kamen koji može pomoći ublažiti napetost i suzbiti negativne emocije. Dugoročno, svi ti čimbenici mogu pridonijeti preranom starenju i štetnosti na koži. Stoga je rozenkvarc odličan za suzbijanje navedenih emocija, a time u rješavanju kožnih problema. Ako se koristi kao eliksir pomaže u smanjenju bora, ožiljaka i drugih oštećenja i nepravilnosti kože.

Neke prednosti rozenkvarca za kožu su: 

 1. Umiruje kožu

Kristal emitira vibraciju koja oslobađa napetost, smiruje upalu i potiče obnovu stanica. Hladnoća kristala djeluje blagotvorno na upale poput akna. Jedna od najpoželjnijih karakteristika valjka za lice od rozenkvarca je sposobnost kamena da održava hladnu temperaturu, čak i kada se nanosi na toplu kožu. Pojačavanje ovog učinka stavljanjem valjka u hladnjak omogućuje pojačano iskustvo spa-razine.

 1. Smanjuje natečenost

Jedna od najvećih prednosti upotrebe valjka za lice od rozenkvarca je sposobnost da gotovo zauvijek eliminirate podočnjake i natečenost. Kako radi? Valjak stimulira limfni sustav aktivirajući limfne čvorove smještene ispod očiju i pomažući im da se učinkovito odvode. Kada se limfni čvorovi učinkovito isušuju, toksini se uklanjaju s kože, a s njom se izvodi višak tekućine. Rezultat su oči koje izgledaju budno i osvježeno, nikad natečene ili umorne. Da biste iskoristili ove prednosti, svaki dan možete koristiti valjak ispod očiju.

 1. Rješava tamne krugove i zaglađuje bore

Rozenkvarc izglađuje bore i poboljšava elastičnost kože, a tenu daje blistav sjaj. Ne samo da valjci za lice od rozenkvarca pomažu u uklanjanju toksina ispod očiju, već pomažu i u uklanjanju toksina po cijelom licu, liniji čeljusti i vratu kako bi ujednačili tonus kože i još više. Lice i vrat ispunjeni su sitnim zgradama nalik zrnu zvanim limfni čvorovi. Te strukture filtriraju toksine i onečišćujuće tvari iz kože. Kad koža istiskuje toksine i onečišćujuće tvari, općenito je čvršća, glađa i ima posve zdraviji sjaj.

 1. Povećava cirkulaciju i potiče bolje upijanje proizvoda

Masaža valjkom povećava cirkulaciju što omogućuje bolje upijanje proizvoda kojeg ste prethodno nanijeli na lice. Korisnici vole nanositi svoje omiljene kreme i serume svojim valjcima za lice. Ne samo da obično upotrebljavate manje proizvoda, već valjak od rozenkvarca masira proizvod duboko u kožu i tako se proizvod maksimalno koristi. Doživjet ćete dublju razinu performansi proizvoda jednostavnim nanošenjem omiljene njege kože, a zatim valjanjem valjka od rozenkvarca po cijelom licu. Plus, tko ne voli nježnu masažu lica!

masaza lica face massage

KAKO KORISTITI ROZENKVARC ROLLER (VALJAK) ZA LICE?

Valjak za lice je jednostavan za upotrebu, a možete ga kombinirati s omiljenim proizvodom za lice, na primjer, uljem ili serumom. Važno je da radite poteze iz sredine lica prema strani i prema vratu. Dok za dekolte kotrljajte valjak prema dolje, odnosno prema srcu,  povećavajući pritisak po želji. Ne mislite li i vi da ćete na ovaj način proizvod koji ste nanesli na lice iskoristiti maksimalno? Za upotrebu kristal se koristi kada je pri sobnoj temperaturi jer će sam dodir s kožom biti hladniji. Međutim, za područja oko očiju, gdje se pojavljuje natečenost, valjak se prethodno može staviti u hladnjak.

Većina valjka ima kristal ovalnog oblika na jednom kraju (koristi se za masažu obraza, čela, brade i vrata), a na drugom kraju manji okrugli kamen (za nos i područje ispod očiju.)

Poslije svakog korištenja operite valjak mlakom vodom. 

Kako sve više bježimo od proizvoda koji su puni kemikalija, nešto ovako prirodno pravo je osvježenje i inovacija u industriji ljepote. Osim što pomaže u rješavanju kožnih i drugih problema, upotreba valjka za lice zahtjeva brigu o sebi, odnosno o koži barem 10 do 15 minuta. Njega kože je mnogo veća od toga da samo stavimo određeni proizvod na lice i tu završimo s njegom. Koža lica je vrlo osjetljiva i potrebna joj je posebna njega. Valjak je veliki podsjetnik na usporavanje i prakticiranje rutine njege kože zbog koje se na kraju osjećamo sjajno. A upravo to možemo nazvati razvojem ljubavi prema sebi. 

KAKO KORISTITI ROZENKVARC ROLLER VALJAK ZA LICE

ROZENKVARC ROLLER (VALJAK) ZA LICE ISKUSTVA

Najčešća pozitivna iskustva su povezana sa:

 1. Umiruje kožu

Kristal emitira vibraciju koja oslobađa napetost, smiruje upalu i potiče obnavljanje stanica.

 1. Pomaže kod natečenosti

Tehnika valjanja ujedno je i limfna drenažna masaža, povećavajući cirkulaciju krvi i potičući prodiranje kisika duboko u slojeve kože.

To pomaže oslobađanju zarobljenih toksina, kao i poticanju proizvodnje kolagena.

 1. Uklanja podočnjake

Rozenkvarc zaglađuje bore i poboljšava elastičnost kože, dajući vašem tenu blistav sjaj.

Na kraju, rozenkvarc valjak više je od alata za tretman ljepote lica, jer njegovo djelovanje utječe i na duhovne, psihičke i umne aspekte. Nadasve, ovaj kamen ljubavi definitivno promovira unutarnji mir i ljubav.

Izvori:

www.healthline.com/health/healing-with-rose-quartz#how-to-use

www.mycrystals.com/meaning/rose-quartz-meaning-and-healing-properties

classroom.synonym.com/how-to-cleanse-and-charge-gems-stones-and-metals-12078166.html

httnwamotherlode.com/beauty-buzz-rose-quartz-roller-review/

beautybio.com/blogs/skincare-blog/how-to-use-a-rose-quartz-facial-roller

Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"