3 aplikacije za pronalazak cruelty free proizvoda

Na putu prema odabiru kozmetike koja nije testirana na životinjama, počet ćemo provjeravati svaki proizvod koji primimo u ruke. Često ćemo se na licu mjesta, držeći proizvod u ruci zapitati da li je testiran na životinjama. Želimo brzo i lako doći do informacije. Umjesto hodanja sa spiskom po trgovini, možemo na licu mjesta izvaditi svoj mobilni uređaj, otvoriti aplikaciju i provjeriti o kakvom se brendu radi.

Donosimo top tri aplikacije za pronalazak cruelty free proizvoda koje će vam odmah otkriti da li kompanija testira na životinjama.

1. Bunny Free aplikacija

Aplikacija Bunny Free sadrži podatke od PETA organizacije. Ova aplikacija omogućuje korisnicima da vrlo lako u kratkom vremenu saznaju da li je tvrtka okrutna prema životinjama. Aplikacija osim tih informacija, pruža detalje tvrtke, kao što su web adresa, telefonski broj, adresa kompanije, njihovi proizvodi, dostupnost proizvoda i da li sadrži PETA logo te da li su proizvodi veganski.

Također, možete pregledavati kompanije prema raznim filterima kao što su one koje testiraju na životinjama ili one koje ne testiraju, prema abecednom redu, one koje sadrže PETA logo ili samo one koje nude veganske proizvode. Aplikacija uključuje kompanije koje nude kozmetičke proizvode, proizvode za osobnu njegu i proizvode za kućanstvo. Ukoliko kompanije nema na listi, znači da je kompanija odbila odgovoriti na specifična pitanja o testiranju svojih proizvoda, što znači da vrlo vjerojatno provodi testiranja na životinjama u nekom od procesa razvoja proizvoda ili je kompanija nova na tržištu.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iPhone uređaje i redovito se ažurira.

Preuzmite aplikaciju:

Android Bunny Free

iOS Bunny Free

2. Choose Cruelty Free aplikacija

Choose Cruelty Free je aplikacija istoimene organizacije iz Australije. Ova aplikacija se uglavnom bazira na kompanije iz Australije, iako ima i onih iz ostalih dijelova svijeta. Pomaže potrošačima identificirati kozmetičke proizvode, proizvode za čišćenje kućanstva i proizvode koji ne sadrže životinjske sastojke.

Možete pretraživati po abecednom redu, prema kategorijama proizvoda, po nazivu brenda, a ima i super prikazane detalje proizvoda od kompanije, kao što su podaci da li su proizvodi veganski, sadrže li pčelinji vosak, imaju li certifikat, imaju li sastojak kao što je palmino ulje. Aplikacija na daje dovoljno informacija brenda o društvenim mrežama, ali možete pronaći web adresu ili broj telefona kompanije. Također, dostupne su  sve informacije o organizaciji Choose Cruelty Free.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iPhone uređaje i ažurira se dva puta godišnje.

Preuzmite aplikaciju:

Android Choose Cruelty Free

iOS Choose Cruelty Free

3. Cruelty-Cutter aplikacija

Za pristup informacijama na ovoj aplikaciji potrebna je jednostavna registracija. Aplikacija je od organizacije The Rescue + Freedom Project.

Možete pretraživati prema kompanijama, kategorijama ili skeniranjem bar koda proizvoda. Dostupne su informacije o tvrtki kao što su web adresa, linkovi društvenih mreža, e-mail kontakt. Na aplikaciji postoje razne informacije o organizaciji. The Rescue + Freedom Project organizacija posebnu pažnju posvećuje psima pasmine Beagle koji su korišteni u raznim eksperimentima u laboratorijima, a također imaju i sklonište za životinje te pronalaze domove napuštenim životinjama.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iPhone uređaje i redovito se ažurira.

Preuzmite aplikaciju:

Android Cruelty-Cutter

iOS Cruelty-Cutter

Be Pure
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"