6 savjeta kako početi prijelaz na cruelty free kozmetiku

Uz sve brendove za ljepotu koji su trenutno dostupni na tržištu, prebacivanje na kozmetiku bez okrutnosti može biti zbunjujuće. Kako početi? Evo 6 savjeta za prijelaz na proizvode bez okrutnosti!

1. Znanje je moć – istražujte

Važno je znati na što treba obratiti pažnju i koji brendovi provode testiranja na životinjama. Prvi korak da postanete svjesniji je saznati koje marke testiraju na životinjama. Brzo pretraživanje Googlea s ključnim riječima “Da li X brend testira na životinjama”, ili možete provjeriti ovaj PETA – Companies That Do Not Test on Animals,popis tvrtki koje NE provode testiranja na životinjama. Također, postoje bloggerice i youtuberice koje pišu o takvim temama, na primjer Logical Harmony ili Cruelty Free Kitty.

Ako niste sigurni u istinitost brenda, provjerite simbole na proizvodu o kojima smo već pisali u našem blog postu – Što je cruelty-free proizvod ili proizvod bez okrutnosti?

2. Provjerite svoju trenutnu zbirku kozmetike

Možda ćete biti iznenađeni koliko već posjedujete proizvoda i brendova koji su cruelty-free. Možda ćete biti malo tužni ako saznate da se neki od vaših najdražih proizvoda moraju dodati na popis osuđenih. Ali, budite pozitivni, možda već posjedujete i volite neke od cruelty-free proizvoda, poznajete brendove i znate gdje ih kupiti.

3. Dok iskoristite proizvode, zamijenite ih cruelty-free opcijama

Umjesto da bacite poluiskorištene proizvode, jer ih je napravio brand koji provodi testiranja na životinjama, nemojte bacati ništa – poštujte okoliš! Svi znamo da se kemikalije ne bi trebale sipati u sudoper i da plastični spremnici uvijek trebaju ići u koš za smeće. Ako ne želite do kraja potrošiti proizvode, donirajte ih prijateljima.

Ako ćete ipak iskoristiti proizvod do kraja, za vrijeme korištenja, istražujte brendove koji su dobri prema životinjama, prema okolišu i prema vašem zdravlju i zabavite se! Zamjenjujte proizvode polako, prepoznajte da je za promjenu na cruelty-free potrebno vrijeme.

4. Pronađite podršku koja će vam pomoći

Pronalaženje izvora s kojim ste zadovoljni i koji će vas potaknuti na život bez okrutnosti je doista važno. To bi mogle biti organizacije poput Leaping Bunny ili PETA. To bi mogle biti web stranice, kanali na YouTube-u koji se temelje na proizvodima bez okrutnosti ili Facebook grupe. Ili čak, možete koristiti hashtagove na Instagramu (npr. #crueltyfreemakeup ili #crueltyfreecosmetic). Postoji toliko mnogo izvora koji će vam pomoći na tom putu.

5. Kristite svoj mobitel kada kupujete

Kada kupujete vani ili samo istražujete nove proizvode obavite Google pretraživanje za bilo koji brend s kojim niste upoznati. To je jedan od najboljih načina da povećate poznavanje brenda i provjerite je li ono što želite kupiti zadovoljava vaše cruelty free zahtjeve.

6. Gledajte put prema kozmetičkim proizvodima bez okrutnosti kao zabavnu avanturu

Najbolji dio na cruelty-free putu je zabava upoznavanja novih brendova, proizvoda i stavljanja novca na mjesta koja će podupirati kompanije s dobrom etikom. Vidjet ćete da netko drugi vjerojatno ima onu nijansu crvenog ruža koju volite, a koja nije testirana na životinjama i bolja je za zemlju, životinje i za vas! A naći ćete i puno novih nijansi koje su slične. Zato se zabavite i istražite svijet ljepote bez okrutnosti!

Be Pure
Ova stranica koristi "kolačiće" (eng. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenje posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete podesiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "Prihvaćam"